Volledig scherm
Evenwichtsbalk © ANP/Koen Suyk

Zeeuwse turnteams grijpen in het Omnium tickets naar springfinale in Rotterdam

GOES - Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in het Omnium in Goes voor de landelijke finale groepsspringen hebben de twee deelnemende Zeeuwse clubs goed gepresteerd.

Turn'87 uit Oostburg en de organiserende vereniging GV Olympia uit Kapelle streden met nog 137 teams en 410 deelnemers om de felbegeerde tickets naar de finale, die op 10 december wordt gehouden in Rotterdam.

De Zeeuwse afvaardiging bleek zaterdag bijzonder succesvol. GV Olympia behaalde door de diverse overwinningen vijf finaleplaatsen. Turn'87 haalde drie keer goud en één keer brons, zodat ook zij verzekerd zijn van een optreden in Rotterdam.

Het senioren mix team van GV Olympia (Anne van Strien, Marit de Vlieger, Sanne Mondeel, Melanie Nieuwenhuize, Jonard Maljaars, Thom Moree en Robin den Boer) behaalde drie finaleplaatsen dankzij eerste plaatsen op de springtafel, pegasus en de minitrampoline.

De dames jeugd, het team bestaande uit Rebecca de Beule, Sanne Rijswijk, Jada Loïs van Ham, Annika Franken, Yara Leenknegt, Lisa Raadgever en Iris Goedegebure dat voor de eerste keer deelnam op het hoogste niveau, werd eerste op de minitrampoline en is eveneens al zeker van een finaleplaats.

Bij de junior dames werden Anne Drijver, Amy Quakkelaar, Noa van Boven, Chantij-li Nijsse, Charlotte Moeleker, Isa van Waarde, Angela Jansen, Julia van Liere en Meike van Belzen eerste op de minitrampoline.

Het juniorenmixteam van Turn'87 in het B-niveau scoorde goed met drie eerste plaatsen op de minitrampoline, minitrampoline/pegases en airtrack. Ook dit team (Randy Verheije, Bas de Croock, Kyan Musters, Dion de Witte, Peer van Eenennaam, Kylie de Blaeij, Anouk Verstraete, Valerie Steenbergen en Lauren Huisman) is dus al zeker van deelname aan de landelijke finale. Het damesteam B van Turn'87 haalde op airtrack de derde plaats. Vrijwel zeker turnen zij ook de finale. Op de minitrampoline en mini pegases werden de dames achtste.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.