Volledig scherm
PREMIUM
Rogier van Overveld met zijn team Rotterdam Offshore Sailing/ Van Uden. © NSR/ Sander van de Borch

Zeeuwse topzeiler: 'Mijn fanatisme houdt me wakker'

SCHEVENINGEN - Goesenaar Rogier van Overveld (42) is één van de beste zeilers van Nederland, maar hoeft de aandacht niet. Hij blijft liever onder de radar en doet waar hij goed in is: zeilen. 

Rogier van Overveld zeilt niet voor zijn lol. Hij vindt zeilen mooi, maar als hij het water op gaat, dan gaat hij een wedstrijd zeilen. ,,Ik ga nooit voor mijn plezier een rondje zeilen’’, vertelt hij als hij met dikke wallen onder zijn ogen de kade van Scheveningen opstapt. Hij heeft met de boot Van Uden net 180 nautische mijlen afgelegd om van Engeland naar Nederland te varen en die nacht zo’n anderhalf uur geslapen.

Quote

Op de heenreis naar Engeland heb ik maar drie kwartier geslapen en terug sliep ik zo’n anderhalf uur. Dat is niet veel

Rogier van Overveld

Zijn blonde haren zitten warrig, zijn gezicht oogt vermoeid, maar als hij over het zeilen praat, dan beginnen zijn ogen te glanzen. ,,Ik vind het competitie-element, de wedstrijden mooi. Dan maakt het me niet uit of ik op woensdagavond een wedstrijdje zeil in Zeeland of dat ik op het hoogste niveau in actie kom in Engeland of ergens op de Middellandse zee. Van elke wedstrijd leer je weer bij en ik wil koste wat het kost winnen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (43%)
  • Oneens (57%)
1152 stemmen