Volledig scherm
Neal Bouterse. © Johan van der Heijden

Zeeuwse topatleten op reis naar Marokko

GOES - Vijftien Zeeuwse atleten, onder wie Erwin Harmes en Neal Bouterse, vertrekken vrijdag naar het Marokkaanse Agadir.

Onder leiding van Runnersworld Goes nemen ze zondag deel aan de tweede editie van de Grand Prix International. Ze nemen het in die 10 kilometer lange wegwedstrijd op tegen lopers uit landen als Marokko, Eritrea, Kenia en Ethiopië.

Loopvakantie

In totaal stappen liefst dertig Nederlandse atleten op het vliegtuig voor een loopreis naar Agadir. De helft daarvan is Zeeuws, evenals initiatiefneemster Paola van Gilst. ,,Samen met mijn man Raymond heb ik al verschillende loopvakanties gedaan. Dat beviel erg goed en het leek ons ook leuk om zelf loopvakanties te organiseren met ons bedrijf Runnersworld Goes en Loopreizen.nl ", legt de bedrijvige loopster uit Goes uit. ,,De eerste keer zijn we naar Barcelona gegaan en onlangs ook naar Valencia."

'We hebben niet lang getwijfeld'

Dat bleek een succes te zijn, want telkens bracht Runnersworld Goes zo'n 20 tot 30 lopers op de been. Dit keer gaat Runnersworld Goes voor het eerst buiten Europa. ,,Ik ben twee jaar geleden in Marrakech geweest voor een wedstrijd en dat was ontzettend leuk. De omgeving is erg mooi en de Marokkaanse bevolking is ontzettend aardig. Toen we een half jaar geleden door meervoudig Nederlands kampioen Khalid Choukoud en zijn manager werden ingelicht over een 10 kilometer in Agadir, hebben we dan ook niet lang getwijfeld."

Sterke delegatie

Hardloper Choukoud zal de Zeeuwen vergezellen op hun looptrip naar Agadir, gaat zelf ook starten en zal mogelijk nog een clinic geven aan de deelnemers van de loopreis. De Zeeuwen kunnen in Agadir op een sterke delegatie lopers rekenen, met onder anderen Erwin Harmes en Neal Bouterse.