Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse successen voor groepsspringers bij regiowedstrijd

VLISSINGEN - MTV Middelburg en Turn'87 uit Oostburg vierden afgelopen zaterdag successen tijdens het groepsspringen van de regio Zuid-West Nederland van de KNGU. Het jeugdteam van de Walcherse turnvereniging, uitkomend op het C-niveau, haalde op het onderdeel airtumbling een gouden plak.

Met 17.35 punten hield de ploeg de nummer twee (15.80) met anderhalve punt achter zich.

Het senioren mixteam nam deel aan drie onderdelen (pegases, minitrampoline en airtumbling) en behaalde drie keer brons. Het junioren mixteam C moest het op de airtumbling doen met een vierde plaats en vijfde plaatsen op de minitrampoline en het onderdeel pegases.

De seniorenvrouwen van Turn'87 haalden zilver op airtumbling op het B-niveau en promoveerden hierdoor naar het A-niveau. De meisjes in de leeftijd van 10 tot 16 jaar van de Zeeuws-Vlaamse vereniging haalden twee keer goud op de minitrampoline en pegases, terwijl het mixteam in deze leeftijdscategorie drie keer zilver haalde op airtuminbling, minitrampoline en pegases.

Voor de allerjongste deelnemers uit Oostburg - in de leeftijd van 9-12 jaar - waren en op de airtumbling en minitampoline, minitrampoline en pegases eerste plaatsen.