Volledig scherm
Ruben de Jager. © FC Twente

Zeeuwse profvoetballers in selecties Oranje

ZEIST - De Zeeuwse profvoetballers zijn goed vertegenwoordigd in de voorlopige selecties van de vertegenwoordigende elftallen.

Ruben de Jager uit Lewedorp maakt deel uit van Oranje onder 20 jaar. De ploeg komt de komende periode tweemaal in actie tegen Tsjechië. Vrijdag 26 augustus wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Aanvaller Ruben de Jager speelt bij FC Twente en behoort bij de eredivisieclub tot de eerste selectie.
Rick van Drongelen uit Axel is opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 19 jaar. Dat elftal speelt op 1 en 5 september respectievelijk tegen Engeland en Duitsland. Verdediger Rick van Drongelen speelt bij Sparta Rotterdam en heeft bij de eredivisionist een basisplaats.
Bij Oranje onder 18 jaar heeft Godfried Roemeratoe uit Oost-Souburg de voorselectie gehaald. Het nationale team speelt twee oefeninterlands tegen Denemarken. Godfried Roemeratoe speelt bij FC Twente.

Volledig scherm
Rick van Drongelen (blauw shirt).
Volledig scherm
Godfried Roemeratoe. © FC Twente
  1. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
    VIDEO

    Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

    TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”