Volledig scherm
Eren Yildizturan (rechts op archiefbeeld in actie voor VC Vlissingen) scoorde dinsdagavond twee keer tegen zijn oude club. © Ruben Oreel

Zeeuwse Dordt-spelers doen Vlissingen pijn

DORDRECHT - De voetballers van VC Vlissingen moesten dinsdagavond een nederlaag incasseren tegen Jong FC Dordrecht. De Zeeuwse hoofdklasser verloor in Dordrecht met 5-2.

Met name twee Zeeuwse spelers deden Vlissingen pijn. Eren Yildizuran scoorde twee keer voor Jong FC Dordrecht en Ralph de Kok één keer.

Yildizturan kwam vorig seizoen nog uit voor Vlissingen (eerst voor de zondagtak, na de winterstop voor de zaterdagtak). Hij zou dit seizoen weer voor het zondagteam gaan spelen, maar zwichtte voor een aanbieding van FC Dordrecht.

Ralph de Kok, oud-jeugdspeler van JVOZ en Kloetinge, werd afgelopen seizoen kampioen met Dordrecht onder 19 en koos vervolgens voor een overstap naar Goes. De verdediger kwam daar echter op terug en speelt komend seizoen met Jong FC Dordrecht in de beloftecompetitie.

Dit Zeeuwse tweetal liet zich dinsdagavond dus zien tegen hun provinciegenoten. Yildizturan zorgde voor de Dordtse 2-1 en 4-1, terwijl De Kok tussendoor voor de 3-1 zorgde.

Na een kwartier had Steve Schalkwijk voor Vlissingen de 1-1 gemaakt uit een verre inworp. Halverwege de tweede helft gebruikte Jarreau Manuhuwa zijn specialiteit (zijn schotkracht) voor de 5-2, wat ook de eindstand werd.

  1. Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    HEERENVEEN – Het contrast tussen de zomerse voorbereidingen van de Middelburgse marathonschaatsers Niels en Erwin Mesu kan bijna niet groter. Niels (25) kon hard trainen en voelde zich almaar beter worden. ,,Ik ben misschien wel sterker dan ooit.” Zijn drie jaar oudere broer kende een gemankeerde aanloop naar het seizoen, dat zaterdag begint. Door een elleboogbreuk was hij vier maanden aan het sukkelen. ,,Ik kon pas 1 september aan mijn opbouw beginnen.”