Volledig scherm
Steve Schalkwijk (VC Vlissingen, links) en Erwin Franse (Goes, rechts) nemen het op 12 november tegen elkaar op. © Ruben Oreel/Johan van der Heijden

Zeeuwse derby in hoofdklasse 'gewoon' op zondagmiddag

VLISSINGEN - Het inhaalduel in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal tussen Vlissingen en Goes wordt niet op zaterdagavond afgewerkt. De wedstrijd blijft staan op zondagmiddag 12 november.

Dat meldt de Vlissingse club op Twitter. De wedstrijd staat om 14.00 uur gepland. Het duel tussen de twee Zeeuwse zondag-hoofdklassers stond aanvankelijk op zondag 17 september op de rol, maar werd toen verplaatst naar zaterdagavond 16 september in de hoop meer toeschouwers te trekken. Door de enorme regenval ging het duel toen niet door.

De inhaalwedstrijd wordt nu dus niet verplaatst naar de zaterdagavond, maar blijft 'gewoon' op zondagmiddag staan. Volgens de Vlissingers heeft dat met geld te maken, zo schrijven zij op Twitter.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”