Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse darters naar hoogste niveau

AMSTERDAM - De darters van Racket Centrum Terneuzen (RCT) zijn in Amsterdam in het hol van de leeuw overeind gebleven.

De puntendeling (5-5) tegen de naaste concurrent 8-eraf Amsterdam was voor de Terneuzense darters voldoende om het kampioenschap in de overgangsklasse van de Superleague binnen te slepen.

,,Het was super spannend’’, zei een dolblije teamcoach Wesley van Hoeijen na afloop. Voor de afsluitende partij (captain’s choice) stonden de Amsterdammers met een 5-4-voorsprong op titelkoers, maar Fabian de Lange zorgde met een overtuigende 4-1-winst in the best of seven dat het kampioenschap naar RCT ging.

De sterk spelende De Lange pakte in de singles als enige speler een punt voor de ploeg. De Oostburger kende met zijn teamgenoten Kevin Blomme, Pieter Otten en Rowdy Schoremans een sterke start in de Round Robin: 9-5. In de dubbels hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Na de beslissende worp van De Lange volgde de ontlading met het vieren van het kampioenschap.

Subtopper

Vorig jaar streed RCT in de overgangsklasse tot de eindfase voor behoud. De Zeeuws-Vlamingen waren dit seizoen lang een subtopper, maar na een sterke serie kwam plotseling de titel in het zicht. In de thuiswedstrijd was het ook 5-5 gelijk tegen 8-eraf.

Daardoor behielden de Terneuzense darters op de slotdag een punt voorsprong op de Amsterdammers, wat voldoende was voor de titel en promotie naar de hoogste klasse van de nationale competitie.

In 2012 had Zeeland met DC Ambiance een team op het hoogste niveau. Het dartersteam uit Sint Jansteen degradeerde toen na een seizoen uit de hoofdklasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Winterkamperen is niets voor mij

Winterkamperen is niets voor mij

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
128 stemmen