Volledig scherm
Het Zeeuws Korfbalspektakel is een initiatief van Swift-coach Dennis Plantinga. © Lex De Meester

Zeeuws Korfbalspektakel in aanloop naar zaalcompetitie

VLISSINGEN - Er komt in het najaar een heus Zeeuws Korfbalspektakel. Dit is een toernooi met acht standaardteams, dat twee weken voor aanvang van de zaalcompetitie zal worden gespeeld. ,,Clubs zoeken altijd voor die periode tegenstanders om tegen te oefenen”, weet initiatiefnemer Dennis Plantinga, hoofdtrainer bij Swift. ,,Wat is er dan mooier om die in toernooiverband te treffen?”

Plantinga heeft het idee afgekeken van het Fortuna Spektakel in Delft en de Haagse Korfbaldagen in Den Haag. Deze toernooien worden al jaren gehouden in aanloop naar het binnenseizoen. Teams spelen er vriendschappelijk tegen elkaar en doen dat ook nog eens in een fraaie ambiance. ,,Zo’n evenement heeft toch wat meer dan een aantal losse oefenwedstrijden.”

In Zeeland wordt er gespeeld in twee poules. In de ene komen overgangsklasser Swift en de eersteklassers Ondo, Fortis en Tjoba in actie. TOP Arnemuiden, dat in de hoofdklasse speelt, heeft voor deelname aan de eerste editie bedankt. In de andere poule zijn de derdeklassers Seolto, Stormvogels, Togo en KVK ingedeeld. In de week vóór 10 november zijn de halve finales en óp 10 november is de finaledag in Middelburg. Plantinga: ,,Alle clubs spelen dus twee volledige duels tegen ploegen van gelijke sterkte.”

De organisatie van de finaledag zal in handen zijn van Swift en Ondo, dat eveneens de Middelburgse sporthal De Sprong als thuisbasis heeft. De halve finales zullen de verenigingen zelf moeten inplannen, zodra duidelijk is wie daarin tegen wie speelt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (42%)
  • Oneens (58%)
1171 stemmen