Volledig scherm
Stephanie de Frel. © Lucien Roelandt

Zeeland Outdoor Dressage goed voor honderden starters

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Van woensdag tot en met zondag staat Nieuw- en Sint Joosland in het teken van Zeeland Outdoor Dressage. De organiserende Stichtig Hippisch Sport Zeeland heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd, wat zich vertaald in de enorme belangstelling voor deze dertiende editie, die op het Hippisch Centrum De Kroo wordt gehouden.

Ruim driehonderd ruiters en amazones, uit alle delen van het land, bivakkeren met hun paarden gedurende vier dagen op het het hippisch centrum aan de Boomdijk in Nieuw- en Sint Joosland. Zij zorgen voor ruim zeshonderd starts in de diverse rubrieken.

Op het hoogste niveau, de Zware tour, zijn de Zeeuwen Stephanie de Frel, Marijke van Giesen en Jasmien de Koeijer de trekpleisters voor Zeeland Outdoor 2018. De Koeijer debuteert er met haar paard Esparanza in de U25. Suzanne Kleijwegt uit Heinkenszand maakt met de merrie Finnländerin KS haar debuut bij de junioren.

De pony's beten woensdag al het spits af.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

    Planbureau slaat terug na blunder energiere­ke­ning: verkeerde cijfers geen probleem

    Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.

poll

Ik heb nog geen flauw idee op wie ik ga stemmen

Ik heb nog geen flauw idee op wie ik ga stemmen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
173 stemmen