Volledig scherm
Salim Ben Sellam was zaterdagavond met drie doelpunten goed op dreef, maar kon een nederlaag voor Groene Ster niet voorkomen. © Paul ten Hacken

Zaalvoetballers Groene Ster nog niet veilig na domper bij hekkensluiter

’S-HERTOGENBOSCH De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben zaterdagavond met 7-6 verloren op bezoek bij hekkensluiter FCK/De Hommel. Daardoor is de Zeeuwe eredivisionist nog niet helemaal veilig.

Groene Ster begon goed aan het duel. Via Salim Ben Sellam en Salim Sandee werd het 0-2 en na de 1-2 van Saïd Azerfane maakte Ben Sellam er ook nog 1-3 van. Maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Door drie goals - van Nabil Akaazoun, keeper Coen Burg en Karim Bali - stond het bij rust 4-3 voor De Hommel.

Ook na rust schoten Groene Ster en Ben Sellam weer uit de startblokken. Met zijn derde van de avond, een geweldige goal, maakte de speler van zondag-hoofdklasser VC Vlissingen er 4-4 van. Maar opnieuw was het daarna de beurt aan de thuisploeg, die uitliep naar 7-4. Bali scoorde twee keer en ook Omar Nejjari pikte zijn doelpuntje mee.

Via Mourad Azzanaqui en Hicham El Kaddouri werd het daarna nog wel 7-6, maar dichterbij kwamen de Vlissingers niet meer. Daardoor blijft de ploeg steken op 23 punten en is het met nog twee wedstrijden te gaan nog niet helemaal veili voor degradatie. Nummer tien ZVV Eindhoven, dat op de nacompetitieplek staat, heeft vijf punten minder.

In theorie zou ook nummer elf WSV Shoepimp Groene Ster nog kunnen passeren. Die ploeg heeft zes punten minder. De Hommel vormt geen gevaar meer. Hoewel de Brabantse ploeg door de zee drie punten kan bijschrijven, is het verschil te groot. Met twaalf punten – negen punten achterstand – kan het de Vlissingers niet meer achterhalen. 

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”