Volledig scherm
Saïd Bouzambou in het shirt van Gelko Hasselt. © Paul ten Hacken

Zaalvoetbalbondscoach Tjaden roept Bouzambou op voor duels met Kroatië

VLISSINGEN - Saïd Bouzambou uit Vlissingen, speler van FT Antwerpen, is opgenomen in de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam voor één oefenduel met Kroatië. Een dag later speelt Oranje tegen hetzelfde land, maar voor dat duel wordt de Walchenaar vervangen. De equipe van bondscoach Max Tjaden werkt de wedstrijden af op 5 en 6 december.

Op beide dagen wordt in het Topsportcentrum in Rotterdam om 20.00 uur afgetrapt. Het zijn vriendschappelijke duels in de aanloop naar de kwalificatiereeks voor het EK van 2018.

Een kleine maand geleden nam Bouzambou het met Oranje nog op tegen Servië. De eerste ontmoeting eindigde in een 2-2-gelijkspel, het tweede duel was voor de Serviërs: 3-2.

Bouzambou is de enige Zeeuw bij Oranje. Van Groene Ster Vlissingen zit er niemand bij. Zijn verplichtingen bij de nationale ploeg betekenen (hoogstwaarschijnlijk) wel dat hij het uitduel van zondag-hoofdklasser VC Vlissingen met Halsteren van 4 december aan zich voorbij laat gaan.

Op dinsdag 29 november is er ook nog een oefenduel van Jong Oranje, in Den Helder. Hiervoor is Groene Ster-doelman Mike van den Nieuwenhuizen uitgenodigd. De tegenstander is MSV Zeemacht.