Volledig scherm
Groene Ster-speler Khalid El Hattach. © archief Paul ten Hacken

Zaalvoetbal: El Hattach belangrijke schakel bij Groene Ster

VLISSINGEN - Na de kansloze nederlaag in het bekertoernooi tegen FC Marlène (6-0) kan Groene Ster zich volledig op de competitie richten.

Vrijdagavond wacht voor de Vlissingers het thuisduel met TPP, dat slecht aan het seizoen begonnen is. "Ze zijn een paar bepalende spelers kwijtgeraakt", weet Khalid El Hattach. Groene Ster is het aan zijn stand verplicht om te winnen.

Liever tijd in VC Vlissingen

Over bepalende spelers gesproken: dat is El Hattach al jaren bij Groene Ster. De aanvoerder is een belangrijke schakel binnen het team van coach Hicham Benhammou en trainde de afgelopen tijd ook weer regelmatig met het Nederlands team. Deze week ontbrak zijn naam echter in de selectie van bondscoach Max Tjaden, die binnenkort met Oranje twee oefenduels in en tegen Servië afwerkt.

"Ik heb aan de bondscoach door laten schemeren dat ik niet alles meer opzij wil zetten voor Oranje", legt El Hattach uit. "Op het veld bij VC Vlissingen speel ik nu als aanvallende middenvelder. Dat is een positie waar ik me goed voel en een meerwaarde kan zijn. Maar als ik steeds bij Oranje ga trainen, mis ik wedstrijden van Vlissingen. Ik heb geen zin om twee, drie maanden in het zaalvoetbal te investeren, om daarna misschien net buiten de selectie te vallen. Dan steek ik mijn tijd liever in VC Vlissingen."

Selectie Oranje

Het is een keuze geweest waar El Hattach goed over heeft nagedacht. "Ik ben ook niet de enige speler die nu ontbrak in de selectie van Oranje. Spelers als Darri, Molkarai en Amrani zijn er ook niet bij. De bondscoach heeft wel gezegd dat de deur altijd open zal staan. Hij is eerlijk, wil graag iedereen aan het werk zien en geeft veel jongens een kans."

Lees het hele verhaal vrijdag in de PZC of op Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement