Volledig scherm
© StockPZC

Youssef Ben Sellam nipt onderuit bij Oranje-debuut

VLISSINGEN - Youssef Ben Sellam heeft zijn eerste officiële wedstrijd voor het Nederlands zaalvoetbalteam voor spelers jonger dan 17 jaar verloren. De Belgische leeftijdsgenoten bleken zondag met 6-8 te sterk. 

Voor de jeugdselectie was het de eerste interland sinds 7 april 1984. Nu werkt Oranje onder 17 toe naar de Jeugd Olympische Spelen van 2018. Ben Sellam, keeper van Groene Ster onder 23 en JVOZ, maakt sinds begin dit jaar deel uit van het keurkorps van KNVB-coach Max Tjaden

Komende zomer neemt het Nederlands team deel aan een vierlandentoernooi in Portugal, waar tegen het gastland, Spanje en Italië wordt gespeeld.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”