Volledig scherm
Hoek-speler Aaron Verwilligen (links) duelleert met FC Dordrecht speler Gustavo Hamer, die in de slotfase de 2-2 op het bord toverde. © Erwin Spek

Wondergoal Feyenoord-huurling voorkomt zege Hoek

HOEK - Hoek stuntte woensdagavond met een 2-2-gelijkspel in het oefenduel met de profs van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Jannes Tant stond na een halfuur met 2-0 voor, maar er moest een wondergoal van een Feyenoord-huurling aan te pas komen om een Dordtse nederlaag te voorkomen.

FC Dordrecht huurde deze week Gustavo Hamer van Feyenoord en daarmee heeft de club een absolute aanwinst in huis gehaald. De geboren Braziliaan strooide met gevoelige passjes en zorgde na 85 minuten voor een fantastische gelijkmaker. Hamer zag doelman Jordi de Jonghe iets te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft raak. Daarmee kwam alsnog de 2-2 op het bord.

Op het kunstgras liet Hoek vooral voor rust zien dat het een ploeg met potentie heeft. De formatie van Tant speelde compact en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Het leidde na acht minuten al tot de 1-0 van Bram Leroy en na 27 minuten schoot Niek van Sprundel knap de tweede Hoek-goal binnen. Bij de aftrap ontbrak vervolgens de scherpte, waardoor Robert Mutzers meteen voor de 2-1 kon zorgen.

Na de fraaie 2-2 van Hamer stapte Hoek toch als morele winnaar van het veld. ,,Toch moeten we niet te euforisch zijn’’, zei verdediger Fabian Wilson na afloop. ,,Het is leuk om ‘kampioen van de voorbereiding’ te worden, maar je hebt er niets aan. Vandaag hadden we ook een paar zwakke fases. Daar gaan we op de training over praten, want dat moet beter.’’

Hoek-FC Dordrecht 2-2 (2-1). 8. Bram Leroy 1-0, 27. Niek van Sprundel 2-0, 28. Robert Mutzers 2-1, 85. Gustavo Hamer 2-2. Scheidsrechter: M. Jobse (Sint Laurens). Aantal toeschouwers: 700.