Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Wisselend succes voor Jobse op openingsdag WK drie tegen drie

GUANGZHOU - De uit Vlissingen afkomstige Jesper Jobse is met de Nederlandse ploeg met een zege en een nederlaag begonnen aan het WK drie tegen drie-basketbal.

De als vijfde geplaatste Orange Lions leden op het begin van de eerste speeldag in China een nederlaag tegen de Verenigde Staten (15-11), maar poetsten die weg met een overwinning op China (19-16). Donderdag staan de andere twee groepsduels op het programma voor Jobse en zijn ploeggenoten.

Dan neemt de Nederlandse equipe het op tegen Turkije en Japan. Een plaats bij de eerste twee landen in groep D is genoeg voor een ticket naar de kwartfinale.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.