Volledig scherm
Said Bouzambou maakte zijn rentree bij Groene Ster Vlissingen met twee goals in Volendam. © Paul ten Hacken

Winnende start, winnend debuut en winnende rentree bij Groene Ster

VOLENDAM - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen beleefden vrijdagavond een vliegende start in de eredivisie. De Zeeuwse club won zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Samir Yaqoobi met 2-6 bij ZVV Volendam.

Het duurde in Volendam lang voordat het eerste doelpunt op het scorebord kwam. Na zeventien minuten pas brak Badr Belhadj de ban met zijn eerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht van Groene Ster Vlissingen.

Na de pauze waren de doelpunten stukken goedkoper. Achraf Laabich maakte 0-2, kort daarna gevolgd door de Volendamse aansluitingstreffer. Salim ben Sellam, Said Bouzambou en doelman Karim ben Sellam zorgden voor een geruststellende marge van vier doelpunten (1-5). Na de 2-5 van Volendam had Said Bouzambou het laatste woord met de 2-6.

Volgende week vrijdag speelt Groene Ster Vlissingen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de Baskensburg is WSV/Shoepimp de tegenstander (aftrap 21.30 uur).

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”