Volledig scherm
Rick Jendrusch in actie bij de Brouwersdam. foto Carlijn Pijl

Windsurfer Jendrusch mist DAM X vanwege schouderblessure

SCHARENDIJKE - Rick Jendrusch heeft een punt moeten zetten achter zijn seizoen.

De freestyle windsurfer uit Scharendijke raakte geblesseerd aan zijn schouder tijdens de WK-wedstrijd in het Duitse Sylt.

Hij zag het in Sylt, op de tamelijk woeste Noordzee, al vroeg mis gaan. De Schouwenaar landde bij zijn vierde truc in zijn eerste heat verkeerd. Zijn schouder schoot daarbij uit de kom. ,,Het is pure pech, ik kon er weinig aan doen. Tja, dit is een beetje het risico van het vak."

In een Duits ziekenhuis is Jendrusch' schouder weer erin gezet. Hij weet dat hij minimaal een maand uitgeschakeld zal zijn. ,,Het is nog niet helemaal duidelijk of er nog iets kapot is in m'n schouder. Het bot is nog heel. Maar na het weekeinde moet ik nog een mri-scan laten maken om te zien of de pezen en spieren niet beschadigd zijn."

Jendrusch baalt ervan dat hij nu volgende week DAM X aan zijn neus voorbij ziet gaan. Dat evenement is bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam, het bedrijf van zijn ouders. ,,Het is een EK-wedstrijd. Maar wel eentje met een heel sterke bezetting. Een flink aantal wereldtoppers zal na Sylt nog een weekje in Europa blijven en doorreizen naar de Brouwersdam."

DAM X is van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober.