Volledig scherm
Davy Scheffers

Windsurfer Davy Scheffers wil seizoen snel vergeten

BROUWERSDAM - Davy Scheffers wil 2016 - als freestyle windsurfer - snel vergeten. Sportief heeft dit seizoen hem niks gebracht. ,,Maar daarmee ben ik nog niet afgeschreven", zegt de 24-jarige Zierikzeeënaar, deze week één van de Zeeuwse deelnemers aan de EK-wedstrijd bij de Brouwersdam. ,,Zo'n slecht jaar motiveert me alleen maar om het in 2017 weer héél goed te doen. Ik draai al zes à zeven seizoenen mee tussen de wereldtop en dan kan er wel eens een minder jaar tussen zitten."

Op maatschappelijk vlak was 2016 juist wél de moeite waard voor Scheffers. Hij ging op zichzelf wonen en besteedde veel tijd aan het begeleiden van jonge surfers. ,,Ik ben veel drukker geweest dan anders", vertelt hij. ,,M'n ouders hebben me bijna niet gezien. Dat komt vooral doordat ik bezig ben met m'n eigen surfschooltje op te zetten. Ik geef les aan talenten en beginnelingen, tussen de tien en zestien jaar oud. Trucs leren, klaarstomen voor wedstrijden. Met mijn jarenlange ervaring kan ik hen natuurlijk wel wat bijbrengen."

Jonkies

Hij stond deze zomer dagelijks urenlang op het water. Eens een keer niet voor zichzelf, maar voor die jonkies. ,,Misschien waren daardoor ook mijn resultaten wat minder dit jaar", zegt hij eerlijk. ,,Máár dat is niet alleen daarop terug te voeren. Ik heb ook gewoon wat pech gehad tijdens de wedstrijden. We verschillen op de wereldtour niet zoveel van niveau. Maak je een foutje, dan lig je er snel uit en duikel je in het algemeen klassement."

In het WK is Scheffers als achttiende geëindigd, elf plaatsen lager dan in 2015.

Lees een uitgebreid verhaal met Davy Scheffers zaterdag in de PZC.