Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Gilst. © Ernesta Verburg

Willem van Gilst: van vriendenteam naar derde divisie

COLIJNSPLAAT - Het verhaal van volleyballer Willem van Gilst (29) is er één om in te lijsten. De Noord-Bevelander speelde tot een jaar geleden nog redelijk geruisloos bij de lokale tweedeklasser De Brug in Colijnsplaat. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Forza Schouwen-Duiveland en daar werkte hij zich al snel op tot basisspeler in het eerste team.

Van Gilst, die in het dagelijks leven werkzaam is voor het eigen familiebedrijf Garage Van Gilst én als diagnose technicus bij Zwartepoorte, speelde sinds zijn zesde volleybal in zijn woonplaats. ,,Van jongs af aan hebben we daar met dezelfde jongens een team gevormd’’, blikt Van Gilst terug. ,,Maar een aantal spelers trok de provincie uit. Die hebben nog een tijdje op en neer gereden om hier te spelen, maar dat houdt een keer op. Daardoor hielden we op een gegeven moment nog maar vier man over. Met die overgebleven jongens hebben we toen bij Forza Schouwen-Duiveland aangeklopt, om te kijken of we daar ergens konden instromen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rabobank schrapt tientallen banen in Zeeland, Roosendaal wordt hotspot

    Rabobank schrapt tientallen banen in Zeeland, Roosendaal wordt hotspot

    VLISSINGEN - Rabobank krimpt en voegt samen. Dat betekent dat 30 tot 40 banen in Zeeland verdwijnen, en in West-Brabant nog eens 40 tot 50. Een gevolg van de in 2015 aangekondigde reorganisatie. De bank concentreert de specialistische dienstverlening vanaf begin volgende maand in Roosendaal. Tegelijkertijd wil het, met minder mensen, meer betrokken zijn. Terug naar de boerenleenbank, zoals de coöperatie ooit is ontstaan.

poll

Winterkamperen is niets voor mij

Winterkamperen is niets voor mij

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
505 stemmen