Volledig scherm
Piëdro Schweertman verdedigde met succes zijn nationale titel. © Lex De Meester

Wijzere en meer relaxte Schweertman weer Nederlands kampioen

AMSTERDAM - Voor de tweede keer in zijn carrière is Piëdro Schweertman Nederlands kampioen squash geworden. Hij versloeg zondagmiddag in de finale van de nationale titelstrijd Sebastiaan Weenink met 11-4 11-4 11-4.

Voor de uit Koudekerke afkomstige routinier was het zijn zevende eindstrijd. In 2017 pakte hij, na vijf maal verloren te hebben, zijn eerste titel en die prolongeerde hij met succes. De nummer één van de plaatsingslijst won al zijn duels met relatief gemak.

,,Ik heb de laatste vier maanden geen proftoernooien meer gespeeld en dat geeft mij wel wat rust”, zei Schweertman bij zijn huldiging in het Frans Otten Stadion. ,,Daardoor speel ik wat meer relaxed. Ik ben bovendien wat ouder en wijzer dan voorheen en dat helpt ook.”

De 34-jarige Walchenaar deed na afgelopen zomer een stap terug. Hij besloot niet meer de wereld rond te reizen voor toernooien en liet zich van de ranking halen bij de Professionele Squash Associatie. Hij stond in de top 100. Sindsdien speelt hij alleen nog maar competitie, maar wel in zeven verschillende landen. Zijn sport kost hem nu minder geld – want geen reis- en verblijfkosten meer – en hij houdt meer over.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (43%)
  • Oneens (57%)
839 stemmen