Volledig scherm
De finish van de eerste etappe van de Junioren Driedaagse in 2016. © Camile Schelstraete

Wereldkampioen veldrijden naar Junioren Driedaagse

AXEL - Met de nummers drie, vijf en zes van het voorbije wereldkampioenschap veldrijden zou de internationale veldrittop sowieso al sterk vertegenwoordigd zijn bij de 37ste Junioren Driedaagse van Axel, die vrijdag van start gaat. In de persoon van Ben Tulett staat nu ook de regerend wereldkampioen aan het vertrek.

De zestienjarige Brit soleerde begin februari in Valkenburg naar de wereldtitel veldrijden. Tulett komt dit seizoen uit voor de Nederlandse formatie Willebrord Wil Vooruit. ,,Dit is eigenlijk pas het eerste seizoen dat hij op de weg rijdt”, vertelt ploegleider Davy Gunst uit Yerseke. Desondanks zijn de resultaten van Tulett niet onaardig. ,,Hij is bezig aan een constant jaar, alleen een uitschieter ontbreekt nog. Wie weet kan hij daar dit weekeinde voor zorgen.”

Gunst, tijdens de Junioren Driedaagse overigens niet actief als ploegleider namens de Brabantse formatie, acht Tulett kansrijk voor een toptiennotering. ,,Al is het een beetje afhankelijk van hoe hij de eerste, vlakke ritten doorkomt. Het is voornamelijk een jongen voor de heuvels en hij heeft een sterke tijdrit. We moeten proberen om hem in een zo gunstig mogelijke positie aan de heuvelachtige slotrit te laten beginnen.”

Voor de bovenste plaatsen in het eindklassement is het uitkijken naar de Belgen Ilan van Wilder en Xandres Vervloesem. Ook de Deen Jacob Hindsgaul Madsen, de Fransman Valentin Retailleau en de Duitser Pirmin Benz behoren tot de kanshebbers om Alex Molenaar op te volgen. Met Jochem Runhaar staat er dit jaar slechts één Zeeuw aan de start van de Junioren Driedaagse. De renner uit Kapelle deed vorig jaar ook mee, maar moest de strijd toen in de derde etappe staken.

Programma.

Vrijdag 18 mei:

17.00 uur: 1e etappe Axel-Axel, 105,6 kilometer

Zaterdag 19 mei:

09.30 uur: 2e etappe Axel-Axel, 12,2 kilometer (tijdrit)

17.00 uur: 3e etappe Sluiskil-Sluiskil, 102,8 kilometer

Zondag 20 mei:

12.30 uur: 4e etappe Velzeke-Velzeke (Bel), 99,9 kilometer

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Annetta werd aangevallen door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    Annetta werd aangeval­len door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    VLISSINGEN - Annetta Poppe heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van een bijtincident met vier pitbullachtige honden op het strand van Zoutelande. De inwoonster van de gemeente Veere raakte maandagmiddag gewond, net als haar hond Mischa, na een aanval van vier levensgevaarlijke honden. In de aangifte, die in handen is van de PZC, staat te lezen dat Mischa met de andere honden wilde spelen door op het strand te gaan liggen.

poll

Winterkamperen is niets voor mij

Winterkamperen is niets voor mij

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
461 stemmen