Volledig scherm
© Thinkstock

Wereldkampioen poolbiljarten naar Goes

GOES - De Sport Pub in Goes vormt komend weekeinde het toneel voor het Open Goes Pool, het grootschalige biljartevenement dat ieder jaar wordt gehouden in de Bevelandse stad. ,,Het wordt weer een groots evenement, waar veel topspelers bij aanwezig zullen zijn", laat organisator Vincent Peemen weten. "Zo zal de top van het Nederlandse en Belgische poolbiljart in actie komen. Het belooft een aantal mooie wedstrijden te worden."

Een van de bekendste namen die in Goes acte de présence geven, is Huidji See. In 2011 werd de in Rotterdam woonachtige biljarter in Manilla wereldkampioen in het 10-ball. Vier jaar eerder behaalde hij zilver op het WK straight ball.

Maar het zijn niet alleen de grote namen die welkom zijn in Goes. Op zondag is er nóg een evenement, voor de wat mindere goden. "Dan houden we vanaf 14.00 uur een toernooi voor de amateurs, van derdedivisieniveau of lager", geeft Peemen aan. "Voor hen is dat hartstikke mooi. Die wedstrijden worden op de finaledag van het proftoernooi gehouden. De amateurs mogen dus tussen de grote namen spelen."

Deelnemers aan het toernooi voor amateurs zullen spelen volgens de 9-ball-regels. Tijdens het proftoernooi wordt er 10-ball gespeeld, dat wat moeilijker is. In totaal valt er in het hoofdtoernooi een bedrag van minimaal 3200 euro aan prijzengeld te verdelen. Bij de amateurs gaat dat om een bedrag van minstens 320 euro.

Het proftoernooi gaat zaterdagochtend om 11.00 uur van start met de wedstrijden in groep A. De duels in groep B zijn vanaf 17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen uiteraard naar Goes gaan om te kijken, maar er is ook de mogelijkheid om het toernooi thuis te volgen. Via de website van Ebilliard worden alle wedstrijden rechtstreeks uitgezonden.

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.