Volledig scherm
De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee trekt ook altijd veel Zeeuwen. © ANP

Welke Zeeuwse schaatsers gaan naar de Weissensee?

VLISSINGEN - De sportredactie van de PZC is weer op zoek naar Zeeuwse schaatsers die in de laatste weken van januari naar de Weissensee gaan. Wie neemt één of meerdere keren deel aan een Alternatieve Elfstedentocht op het bevroren meer in Oostenrijk?

Op een deel van de Weissensee lag afgelopen week al goed ijs. Inwoners van het Alpenland konden al hun schaatsen onderbinden. Momenteel dooit het echter te veel. Straks komen nog duizenden Nederlanders naar Oostenrijk. Tussen 23 januari en 3 februari krijgen toerrijders namelijk viermaal de kans om 200 kilometer af te leggen. Voor de wedstrijdrijders zijn er tussendoor drie races van betekenis: het open Nederlands kampioenschap (27 januari), de Alternatieve Elfstedentocht (31 januari) en de Aart Koopmans Memorial (3 februari).

Bijzonder bij de Alternatieve Elfstedentocht voor de A- en B-rijders, die in 2015 gewonnen werd door Erwin Mesu en in 2016 door Niels Mesu, is de landstart. Om te vieren dat deze klassieker voor de 30ste keer verreden wordt, heeft de organisatie bedacht dat de eerste 1100 meter hardlopend moet worden afgelegd. Op bankjes op het ijs kunnen vervolgens de klapschaatsen aangedaan worden. Bij de échte Elfstedentocht, die 21 jaar geleden voor het laatst was, ging het in Leeuwarden altijd zo.

In de voorgaande jaren reisden steevast tientallen Zeeuwen af naar het zuiden van Oostenrijk. De PZC volgde hen toen ook. We zijn nu weer op zoek naar provinciegenoten met bijzondere verhalen. Wie gaat voor de 30ste keer? Wie debuteert er juist? Wie heeft er een aparte missie op de Weissensee of voor wie is het in 2018 extra speciaal om daar te rijden?

Schaatsers kunnen zich melden door te mailen naar sport@pzc.nl of een bericht achter te laten op onze Facebook-pagina.

Volledig scherm
Erwin Mesu was in 2015 de eerste Zeeuw die de Alternatieve Elfstedentocht won. Zijn broer Niels (uiterst links) volgde hem een jaar later op. © ANP
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Naast school past geen bijbaantje

Naast school past geen bijbaantje

  • Eens (17%)
  • Oneens (83%)
735 stemmen