Volledig scherm
Wegracer Johan Fredriks. foto Sebastien Sohet

Wegracer Johan Fredriks vierde in eerste wedstrijd BeNeCup

CROIX-EN-TERNOIS – Wegracer Johan Fredriks uit ’s-Heerenhoek heeft een prima prestatie geleverd door in de eerste wedstrijd van de BeNeCup in beide races beslag te leggen op de vierde plaats. Dat gebeurde in de klasse Superbikes op het circuit van de Noord-Franse plaats Croix en Ternois. 

De BeNeCup is een gezamenlijk project van de Belgische Motorbond – BMB – en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging – KNMV. Volgens de 33-jarige Kawasaki-coureur had er met name in de eerste wedstrijd nog meer ingezeten. ,,Met meer trainingskilometers was ik nog verder naar voren geraakt”. Toch kijkt hij met tevredenheid terug op dit eerste optreden. 

Voor de Bevelander begint het eerste weekend van mei het echte werk als hij maar liefst vier keer in actie komt op de Varsselring in het Gelderse Hengelo. Twee wedstrijden staan er dan op het programma meetellend voor het kampioenschap van de BeNecup er verder de eerste twee wedstrijden meetellend voor het titel van het International Road Racing Championship kortweg IRRC. Het IRRC wordt louter verreden op stratencircuits.

  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.