Volledig scherm
archieffoto © iStock/Thinkstock

Weer wielerkoers door Westerscheldetunnel

VLISSINGEN - Na de Eneco Tour (2010) en de Ronde van Zeeland Seaports (2014) trekt de BeneLadies Tour in 2017 door de Westerscheldetunnel.

Dat meldde Frans Geijs, lid van het organisatiecomité, tijdens de Contacta, de bedrijvenbeurs in Goes. ,,Daar zijn we best trots op", zei hij. ,,Dat krijg je niet zomaar voor elkaar."

Vierde dag

De BeNeLadies Tour wordt sinds 2014 verreden, deels in België en deels in Zeeuws-Vlaanderen. Bij de eerste editie was het een tweedaagse, in 2015 en 2016 werd er op drie dagen gekoerst. Volgend jaar komt daar een vierde dag bij. ,,Met zo'n uitbreiding krijg je meer aanzien", stelde Geijs. ,,En met meer aanzien komt er ook een beter deelnemersveld, zo is onze verwachting. Bij de ZLM Roompot tour, waarbij ik voorheen actief was, werkte dat ook zo."

Het rittenschema is officieel nog niet bekendgemaakt, maar het is al zo goed als zeker dat er op donderdag 13 juli een proloog gereden wordt in Vlissingen. Een dag later trekt de karavaan via de Westerscheldetunnel naar het zuiden.