Volledig scherm
© Getty Images

Vetste prijs gaat aan Dante de Ruysscher voorbij

HULST - Weer mocht het niet zo zijn voor Dante de Ruysscher. De wielrenner uit Oostburg leek gisteravond op weg naar de overwinning in het kermiscriterium van Hulst.

Bij het ingaan van de laatste ronde reed De Ruysscher nog samen met Dimitri Mulder aan de leiding, maar het verschil tussen hen en de groep bedroeg amper zeven seconden. In een lange spurt viel Mulder weg en probeerde De ruysscher nog te redden wat er te redden viel. In de laatste meters werd hij echter nog gepasseerd door de Belg Lennert Buysse en werd tweede.

Het lijkt voor de Zeeuws-Vlaming een obsessie te gaan worden. Steeds maar vooral aanvallend rijden en meedoen tot in de finale, maar zodra de prijzen verdeeld worden, grijpt hij naast de vetste prijs. Zo liep het dus ook gisteravond in Hulst waar het publiek kon genieten van een wedstrijd die in hoog tempo werd verreden. Daardoor was het uiterst moeilijk om uit de greep van het grote peloton te geraken.

Verschillende malen werd er aan de boom geschud, maar niemand kon het verschil maken. Ook Dante de Ruysscher dus niet, die in de laatste ronden samen met Dimitri Mulder was weggereden. ,,Dat was de enige mogelijkheid om met name die Belgen te kloppen, maar helaas”, zei hij.

Daardoor werd het weer een Belg die met de hoogste eer ging strijden. Lennert Buysse beschikte over de langste adem.

Bij de 40+ reed Dennis Raadtgever opnieuw een goede wedstrijd die hij kon afmaken met de winst door in een millimeterspurt Michel de Koning te kloppen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (42%)
  • Oneens (58%)
1204 stemmen