Volledig scherm
Schaken © stock.xchng

Verrassende Van Rij is het gelukkigst

SAS VAN GENT - Gert van Rij van Het Witte Paard uit Sas van Gent heeft het 50+ schaaktoernooi op zijn naam geschreven. De schaker van de organiserende vereniging bleef verrassend zijn clubgenoot Kees Nieuwelink de baas. Beide schakers hadden zes punten, maar Van Rij had meer weerstandspunten vergaard.

In het toernooi was het Nieuwelink die in de onderlinge strijd tegen Van Rij averij opliep. Doordat Janusz Dudka later Van Rij klopte, was de score tussen Nieuwelink en Van Rij weer in evenwicht. 

Omdat de beide heren geen punten meer morsten, moesten de weerstandspunten de beslissing brengen. Van Rij was hierin het gelukkigst.

 1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.
 2. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
  VIDEO

  Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

  TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”