Volledig scherm
Benjamin Verraes gaat onbedreigd over de finish in Koewacht. © Camile Schelstraete

Verraes soleert naar zege in Wim Hendriks Trofee

KOEWACHT - Benjamin Verraes heeft de 36ste editie van de Wim Hendriks op zijn naam geschreven. Bart Dielissen en Vincent Andersson werden tweede en derde.

De eerste serieuze ontsnapping van de dag kwam na anderhalf uur wedstrijd op naam van Pablo Alonso Montes en Thymen Arensman. Het koppel kreeg maximaal twee minuten van het peloton.

Toen het peloton eenmaal in gang schoot, was het rap gedaan met het avontuur van het duo. Een zestal waagde op vijftig kilometer van de streep een nieuwe poging.

Het waren Vincent Andersson, Benjamin Verraes, Wessel van Koppen, Paul Gruithuijzen, Bart Dielissen en Viktor van den Branden. De zes werkten uitstekend samen en hadden al snel een minuut te pakken.

Op ongeveer dertien kilometer van de finish reed de Belg Verraes weg van zijn medevluchters. Zijn vijf voormalige vluchtgenoten reden voor wat ze waard waren maar zagen hem niet meer terug.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan Brouwerseiland 'heel eng' voor surfcentrum

    Plan Brouwersei­land 'heel eng' voor surfcen­trum

    SCHARENDIJKE - Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde vieren dit jaar dat hun bedrijf, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, een kwart eeuw bestaat. Een heuglijk feit, vinden ze. Maar ze kijken ook met enige vrees naar de toekomst: áls Brouwerseiland er komt, met luxueuze woningbouw aan de westkant van het surfgebied, zal dat grote gevolgen voor hem hebben. ,,Het is heel eng”, vindt Van der Linde. ,,Het gaat de hele watersport hier beïnvloeden.”