Volledig scherm
Bart van Schilt: één gedaan, nog vier te gaan. © volgt

Van Schilt voltooit eerste van vijf woestijnwedstrijden

VLISSINGEN - Ultraloper Bart van Schilt heeft zijn eerste woestijnloop van 2018 voltooid. De in België woonachtige Zeeuws-Vlaming, die een aannemingsbedrijf heeft in Westdorpe, eindigde bij de Marathon des Sables, een zesdaagse wedstrijd van 250 kilometer door de Marokkaanse Sahara, als 104de. Daarmee verbeterde hij zich flink ten opzichte van zijn eerdere twee deelnames.

Van Schilt (40) heeft zich voor dit jaar een groot doel gesteld: hij wil liefst vijfmaal een wedstrijd van 250 kilometer lopen. Na Marokko volgen ook nog Namibië, Chili, Mongolië en Antarctica. Hierbij wil hij geld inzamelen om wensen van zieke kinderen uit te kunnen laten komen.

In Marokko schurkte Van Schilt voortdurend tegen de top 100 aan. Uiteindelijk viel hij daar net buiten. Hij had 31.42.40 uur nodig om de monsterafstand te volbrengen. Over de langste etappe (86,2 kilometer) deed hij dik 13 uur.

De volgende woestijnwedstrijd is eind deze maand in Namibië. Van Schilt zal daaraan beginnen terwijl hij misschien nog niet volledig hersteld is van zijn inspanning in het noorden van Afrika.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Logeerpartijtje Alem eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje Alem eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Carolien is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”

poll

Zonder boom geen kerst

Zonder boom geen kerst

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
306 stemmen