Volledig scherm
Brian van Goethem (rechts) tijdens ploegpresentatie van Team Roompot, met Sjoerd van Ginneken en Nick van der Lijke (midden). © Marcel Koch/Orange Pictures

Van Goethem in top tien klassement na eerste rit in Oman

SEEB - Brian van Goethem staat na de eerste etappe van de Ronde van Oman op plaats zes in het klassement. De 26-jarige renner uit Philippine vergaarde onderweg de nodige bonificatieseconden. Hij eindigde als honderdste in de daguitslag, in dezelfde tijd als winnaar Bryan Coquard.

Al vroeg in de 162 kilometer lange eerste rit reed Van Goethem samen met de Ier Conor Dunne, de Belg Maxime Farazijn en de Fransman Pierre-Luc Perichon weg uit het peloton. Onderweg lagen er een aantal tussensprints waar bonificatieseconden konden worden verdiend. Van Goethem pikte twee seconden mee.

Het kwartet had een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten op het peloton, waar onder meer Cofidis en UAE Team Emirates achtervolgden. Met nog minder dan tien kilometer te gaan was het einde verhaal voor de vier en werd het sprinten. De Fransman Coquard deed dat het snelst. Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo eindigden als tweede en derde.

Van Goethem staat in het klassement op acht seconden van leider Coquard. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij is de eerste Nederlander in de rangschikking.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (43%)
  • Oneens (57%)
843 stemmen