Volledig scherm
Rick van Drongelen.

Van Drongelen onderbreekt leersessies voor duel met Westerlo en wint

WESTERLO - Axelaar Rick van Drongelen liet de reis naar Georgië met Oranje onder 19 schieten wegens examens, maar vond wel de tijd om met Sparta Rotterdam tegen Westerlo te spelen.

Met De Kasteelheren versloeg hij de hekkensluiter in de Belgische Jupiler Pro League met 0-1. De 17-jarige verdediger was basisspeler in het besloten oefenduel. De Belgische aanvaller Loris Brogno scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

Hij maakte na 35 minuten de enige treffer van de wedstrijd in 't Kuipje. Voor Van Drongelen was het duel in België een tussendoortje in een drukke week vol examens. Het was de voornaamste reden dat hij zich afmeldde bij KNVB-coach Maarten Stekelenburg voor het sterk bezette vierlandentoernooi.

Bovendien had Alex Pastoor, zijn trainer bij Sparta, ook liever dat Van Drongelen even rust kreeg. De verdediger speelde dit seizoen alle twaalf wedstrijden in de eredivisie. Daarin is het gepromoveerde Sparta sterk gestart en bezet het knap de zevende plaats.

Waar Van Drongelen een midweeks oefenduel won, ging Goesenaar Thomas van den Houten dinsdag met Telstar onderuit tegen Katwijk. De tweede divisionist bleek met 1-3 te sterk voor de Jupiler League-club.