Volledig scherm
Marieke de Bat werd vijfde in Nieuw- en Sint Joosland. © Lucien Roelandt

Van der Pol geeft Italiaanse deksel op de neus, De Bat vijfde

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Met springsport van hoog niveau zorgden de ruiters gisteren in Nieuw- en Sint Joosland voor een fraaie opening van elfde editie van Jumping Indoor Nieuwland. In een spannende beslissende ronde, het verschil tussen de winnaar en de nummer zes bedroeg slechts negentiende seconde, was Bert-Jan van der Pol (Neerpelt) de beste in het twee fasen parkoers klasse M.

Met een technische omloop werden de deelnemers door parkoersbouwer Rens Wondergem (Gapinge) meteen al flink op de proef gesteld. Dertig foutloze combinaties in de eerste fase onderstreepten het hoge niveau. Met een foutloze rit in de tweede fase (26.80) bracht Martina Simona met Winn Winn onder het zadel al meteen het spel op de wagen. Een rit waarmee de Italiaanse lang de hoop op de zege mocht koesteren. 

Maar het laatste woord was aan Bert-Jan van der Pol met de merrie Ginette. In een bloedstollende rit stuurde hij de zesjarige Non Stop-dochter in 26.17 foutloos rond. Met het mes tussen de tanden opende Martine Simoni met de ruin Zigor de jacht naar de overwinning, maar kwam hiervoor negenhonderdste tel te kort.

In het klassiek parkoers Z was Doron Kuipers (Mijnsheerenland) met de ruin Daegen Lalan met de tijd van 31.26 overtuigend de snelste van de zestien combinaties in de barrage. Erika Lickhammer eiste met de Eldorado van de Zeshoek-nakomeling Silver Eclipse de tweede plaats op (0/0/34.28).

Marieke de Bart (’s-Heer Abtskerke) eindigde met de veel vermogen en techniek van de bodem ketsende vosmerrie Champagne Z op een fraaie vijfde plaats (0/37.97). Een plaats waar ze zich duidelijk tevreden over toonde. ,,Champagne is voor het eerst in tien jaar dat ik haar nu rij licht geblesseerd geweest. Het was vandaag weer haar eerste wedstrijd. Daarom heb ik haar in Z gestart. Ik heb niet gekeken wat de anderen hebben gedaan. Gewoon mijn eigen rondje gereden. En Champagne sprong super. Ik ben tevreden. Zaterdag start ik haar in het ZZ. Ze gaf mij het gevoel dat ze er klaar voor is.’’

Uitslagen

Klassiek met barrage klasse Z: 1. Doron Kuijpers, Daegon Lalan (Mijnsheerenland) 0/0/31.26; 2. Erika Lickhammer, Silver Eclipse (Asten) 0/0/34.28; 3. Marwin van den Nieuwenhuijzen, Eindhoven) 0/0/37.50; 5. Marieke de Bart, Champagne Z (’s-Heer Abtkerke) 0/0/37.97.

M twee fasen: 1. Bert-Jan van der Pol, Ginette (Neerpelt) 0/0/26.17; 2. Martina Simoni, Zigor (Italië) 0/0/26.26; 3. Martina Simoni, Winn Winn, 0/0/26.46.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Naast school past geen bijbaantje

Naast school past geen bijbaantje

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
176 stemmen