Volledig scherm
Erwin Adan (links) en Tim van den Broeke lopen op kop. © Roeland van Vliet

Van den Broeke wint Trail by the Sea met een mazzeltje (video)

BURGH-HAAMSTEDE - De Vlissingse atleet Tim van den Broeke heeft zondag verrassend de korte versie van Trail by the Sea gewonnen.

Hij finishte na de wedstrijd over 25 kilometer in 1.49.13 uur. Zijn trainingsmaatje Erwin Adan kwam veertig seconden later als tweede over de meet in Burgh-Haamstede. Leo Smets uit het Belgische Olen werd derde in 1.55.03.

Van den Broeke kwam een beetje met een mazzeltje aan zijn overwinning. Bij Westenschouwen, met nog 8 kilometer te gaan, gingen hij samen met Adan de duinovergang over. Daarna zette Adan, waarschijnlijk de iets beter loper, Van den Broeke op achterstand. Toch kwam de Vlissinger als eerste over de finish. Van den Broeke: ,,Hij is op het laatst ergens verkeerd gelopen. Ik hoorde opeens van een toeschouwer dat ik eerste lag."

Bij de vrouwen zegevierde Anne Zijderveld uit Hendrik-Ido-Ambacht. Haar eindtijd was 2.07.30. Vanessa Hartman uit Brielle werd met twee minuten achterstand tweede. Leonie Ton, die in voorbereiding is op het WK 100 kilometer, was op de derde plaats de beste Zeeuwse. De atlete uit Wissenkerke klokte 2.11.30.

De wedstrijd op de Kop van Schouwen verregende compleet. Bijna van start tot finish stonden de hemelsluizen open. Toch finishten er nog 360 atleten.

De Vlissingse atleet Tim van den Broeke heeft zondag verrassend de korte versie van Trail by the Sea gewonnen. Hij finishte na de wedstrijd over 25 kilometer in 1.49.13 uur. Zijn trainingsmaatje Erwin Adan kwam veertig seconden later als tweede over de meet in Burgh-Haamstede. Leo Smets uit het Belgische Olen werd derde in 1.55.03.
  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.