Volledig scherm
Nancy van de Ven staat na Portugal derde in de WK-stand. © Marc Jans

Van de Ven trekt goede lijn door in Portugal

AGUEDA - Voor Nancy van de Ven was de Grand Prix van Portugal een kopie van de Grand Prix van Trentino, die een week geleden was. In beide eerste manches werd de Vlissingse namelijk tweede en in beide tweede heats finishte ze als vierde.

Na de races in Italië vond Van de Ven zich nog terug op de vierde plaats in de WK-stand. In Portugal klom ze één plaats. Ze pakte weer 40 punten en staat nu met 80 punten achter de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan (90) en de Duitse Larissa Papenmeier (87). De Italiaanse concurrente Kiara Fontanesi (74) is wat weggezakt.

Zaterdag had de Zeeuwse Yamaha-rijdster nog een goede start en reed ze bijna de gehele manche op de tweede plek. Zondag reed ze moeizamer.  Meteen aan het begin keek ze al tegen een flink verschil met de leidsters aan. Ze slaagde er in het restant niet meer in om serieus naar hen toe te rijden.

Met een tweede en een vierde plaats in Portugal eindigde Van de Ven wel op het podium daar: ze werd derde achter Duncan en Papenmeier. 

De volgende Grand Prix is pas weer op 19 en 20 mei, in het Duitse Teutschenthal. In de tussenliggende periode kan de twintigjarige Zeeuwse proberen te genieten van haar sterke seizoensstart én verder aansterken na haar gecompliceerde beenbreuk in december 2017. 

  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.