Volledig scherm
Jarno Mobach. © Peter Nicolai

Valpartij houdt Jarno Mobach ver van ereplaats in wegrit WK

DOHA - Jarno Mobach is vrijdag als 99e over de meet gekomen in de wegrit van het WK wielrennen voor junioren in Qatar. De 18-jarige renner uit Philippine had in extreem warme weersomstandigheden de slag gemist en kwam tot overmaat van ramp ten val in de slotkilometer. De Deen Jakob Egholm soleerde naar de wereldtitel. Ide Schelling was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Zo'n 65 kilometer voor het einde scheidden twintig renners zich af van het peloton. Daarbij zaten wereldkampioen tijdrijden Brandon McNulty en de Nederlander Ide Schelling. De Zeeuws-Vlaming Jarno Mobach zag in het peloton de achterstand oplopen tot een minuut.

Tegenaanval

Bij het ingaan van de laatste ronde ging Mobach in de tegenaanval, maar de kloof was te groot. Terwijl Denemarken vooraan het numerieke overwicht perfecte uitspeelde, moest Mobach strijden om een verre ereplaats. In de laatste 500 meter kwam hij echter ten val, waardoor hij pas als 99e finishte. Eerder deze week legde Mobach wel beslag op een mooie tiende eindklassering in de individuele tijdrit.