Volledig scherm
Erwin Harmes verlaat in tweede positie het sportpark bij de start van de Scheldeloop in Terneuzen. © Sjaak Sinke

Tweede keus levert Erwin Harmes persoonlijk record op in Terneuzen

TERNEUZEN - Een noodlottig treinongeval tussen Kruiningen en Bergen op Zoom zorgde er zaterdag voor dat Erwin Hames zijn wedstrijd in Schipluiden niet kon bereiken. Nadat hij terug in Middelburg was, kon hij afreizen naar de Scheldeloop in Terneuzen, een wedstrijd over 25 kilometer.

Zoals gebruikelijk liep hij iedereen los om in een persoonlijk record van 1.25.45 te finishen op de atletiekbaan van Terneuzen. De Belg Jente Samson gaf bijna vier minuten toe op Harmes. ,,Wanneer ik met Harmes meega, loop ik me kapot”, liet hij berustend weten.

Bij de vrouwen was de winst op de langste afstand voor Paola van Gilst. De loopster uit Goes klokte een tijd van 1.53.40. Daarmee bleef ze de Terneuzense Cathy Poppe ruim een minuut voor. Zij liep immers 1.54.56.

Marianne de Kok, in training voor de halve marathon klokte op de 12 kilometer een tijd van 47.27 goed voor de vierde plaats overall achter winnaar Patrick de Vos, Davy van de Roost en Rens de Ridder. Op de 6 kilometer gingen de zeges naar Sander d'Hont (mannen) en Esma Guigui (vrouwen).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
  PREMIUM

  Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

  KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.

poll

Ik fiets liever niet in het donker

Ik fiets liever niet in het donker

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
273 stemmen

poll

Nachtwerk hoort bij een moderne maatschappij

Nachtwerk hoort bij een moderne maatschappij

 • Eens (63%)
 • Oneens (38%)
520 stemmen