Volledig scherm
Marika Padmos

Turnsters Marika Padmos en Simone Tange met brons naar finale

LEEK - Turnsters Marika Padmos (Delta Sport) en Simone Tange (MTV) hebben tijdens halve finales in het Groningse Leek een bronzen medaille gepakt. Ze plaatsten zich daarmee voor de finales van het bondskampioenschap in de tweede divisie. Padmos bij de senioren, Tange bij de junioren.

De derde plaats bij de junioren was voor Tange op zich al een bekroning van een reeks succesvolle wedstrijden. Onlangs won ze onder meer het Moreau-toernooi in Vlissingen. Tanges clubgenote Fleur van Horik bereikte de bondsfinale ook eenvoudig met een vierde plaats, terwijl ook Sterre Sander en Emy de Voogd in de finale staan. Delta Sporter Fleur Just (tweede divisie jeugd) plaatste zich voor de finale met een elfde plaats.

Rachel Louws haalde met een eerste plaats de toestelfinale op vloer. Amy Quakkelaar van Turnschool Zeeland haalde twee toestelfinales op sprong en vloer. Ze staat eerste reserve voor het bondskampioenschap.

Tijdens de regiofinale in Prinsenbeek was er goud voor Liza Neumann van DIOS Souburg bij de jeugdmeisjes D1. Zij plaatste zich voor de districtsfinale, net als Clarinda Kolijn en Noor van Putten. EMM Terneuzen haalde twee keer goud met Alicia Meerman (instap D3) en Acelya Sevik (Pupil 2 D1) en een keer zilver met Sam van der Zeijst (instap D3). Ook Acelya Sevik (Pupil 2 D1) en Marina Rudeychuk (Junior E) kwalificeerden zich voor de districtsfinale. Anouk Engelen van Turn’87 haalde brons en stroomde tevens door naar de districtsfinale. 

Volledig scherm
Simone Tange (rechts) op het erepodium.
  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.