Volledig scherm

Turnster Fréderique Snijders is op dreef bij toernooi in Rotterdam

ROTTERDAM - Tijdens een open turntoernooi in Rotterdam wist Turnschool Zeeland drie medailles en een beker mee naar huis te nemen.

Bij de junioren in de eerste divisie pakte Fréderique Snijders goud. Vanaf het eerste toestel ging de 14-jarige Vlissingse aan de leiding en die leidende positie wist ze gedurende de gehele wedstrijd vast te houden. Haar totaalscore op de meerkamp bij de keuzeoefenstof was bovendien de hoogste van die dag, waardoor Snijders ook de speciale beker van het toernooi mee naar huis mocht nemen.

Clubgenote Daniek Witlox, die debuteerde bij de junioren, wist in dezelfde categorie een mooie vijfde plaats te behalen. Zij schreef de hoogste score op balk op haar naam. Zilver was er voor Yara Helleman bij de jeugd in de eerste divisie. Helleman turnde een sterke wedstrijd en wist na haar mooie vloeroefening de tweede plaats te behalen.

Femmy Gunter kreeg bij de junioren in de derde divisie de bronzen medaille omgehangen. Ook zij maakte nauwelijks fouten en wist zich na een sterke oefening op brug verzekerd van de derde plek in deze grote categorie.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.