Volledig scherm
Archief: Erwin Harmes © Koen de Vries

Trailelementen blijven behouden in Zeeuwse crosscompetitie

VLISSINGEN - De Koole Sport crosscompetitie heeft een andere naam gekregen. anaf dit jaar heet het circuit, dat bestaat uit zeven wedstrijden, de Zeeuwse Verzekeringen crosscompetitie.

Qua naam een hele verandering, maar de serie wordt volgens het gebruikelijke recept van de afgelopen jaren opgezet. Zaterdag staat met de Moerschanscross in Hulst de eerste wedstrijd op het programma.

,,Koole Sport is drie jaar lang onze hoofdsponsor geweest, maar was daar nu niet meer toe bereid'', zegt Wil Zweemer, organisator van de crosscompetitie, over de naamsverandering. ,,Met Zeeuwse Verzekeringen hebben we een andere partner gevonden. Eentje die goed bij het evenement past. Zij zitten namelijk in heel Zeeland en onze wedstrijden worden ook door heel de provincie gehouden. Overigens blijft Koole Sport wel op een andere manier als sponsor betrokken.''

In de tijd dat Koole Sport hoofdsponsor was van de crosscompetitie, is de opzet van het evenement enigszins veranderd. De parkoersen werden uitdagender, door trailelementen toe te voegen. Dat wordt nu niet ineens teruggedraaid. ,,Want dat had niets met de naamgever te maken, maar het was een wens van de atleten zelf'', aldus Zweemer. ,,Dat bleek uit enquêtes onder de deelnemers. Vroeger waren de wedstrijden alleen maar veldlopen, maar men wilde wat meer. Nu zijn de wedstrijden aantrekkelijker en uitdagender.''

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.