Volledig scherm
Tovaal ging zondag helemaal los. © Johan vd Heijden

Tovaal vestigt record met monsterscore

GOES - De rugbyers van Tovaal haalden zondag vernietigend uit.

De Goese ploeg won op eigen veld met 118-5 van RRC 2 uit Rotterdam. Met deze monsterscore revancheerde Tovaal zich voor de nederlaag van vorige week tegen URC 2. In Utrecht werd met 24-5 verloren. Dat was de eerste nederlaag dit seizoen van Tovaal en daarmee naderde URC 2 de Zeeuwse koploper in de derde klasse tot op een punt.

Met de eclatante zege van zondag liep Tovaal weer vijf punten weg bij de enig overgebleven concurrent, die overigens niet in actie kwam. Tovaal haalde voor de tweede keer dit seizoen de grens van honderd punten. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd DSR-C 2 in Goes met 112-0 weggevaagd.

Tovaal heeft nog drie duels op het programma staan. Drie maximale zeges (winst plus bonuspunt) leveren automatisch het kampioenschap. Over twee weken wacht het treffen in Utrecht met USRS 3. Op 15 april ontvangt Tovaal de reserves van de Bredase Rugbyclub, waarna een week later de kers op de taart gezet kan worden tegen Oemoemenoe 2.

De dertien punten verschil waren een evenaring van de grootste overwinning in de clubhistorie. Twaalf jaar geleden noteerde Tovaal ook al eens een verschil van 113 punten. Toen moest Ducks er met 125-12 aan geloven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan Brouwerseiland 'heel eng' voor surfcentrum

    Plan Brouwersei­land 'heel eng' voor surfcen­trum

    SCHARENDIJKE - Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde vieren dit jaar dat hun bedrijf, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, een kwart eeuw bestaat. Een heuglijk feit, vinden ze. Maar ze kijken ook met enige vrees naar de toekomst: áls Brouwerseiland er komt, met luxueuze woningbouw aan de westkant van het surfgebied, zal dat grote gevolgen voor hem hebben. ,,Het is heel eng”, vindt Van der Linde. ,,Het gaat de hele watersport hier beïnvloeden.”