Volledig scherm
© PZC

Tovaal grijpt gewonnen generale

DELFT - De rugbyers van Tovaal zetten zondag een forse stap in de richting van de titel in de derde klasse. Een week voor het cruciale duel met naaste concurrent URC 2 versloegen de Goesenaren Delft 2 met 12-40.

Thuisclub Delft was versterkt met spelers van het eerste team, maar uiteindelijk pakte dat juist goed uit voor de ploeg van coach Brian Hendry. Zelf bracht Hendry een sterk team binnen de lijnen en hij had een luxeprobleem met Piotr Moleda, Peter van Stee, Ernst Berman, debutant Wietse Osinga en de grieperige Jordan Paterson op de reservebank.

Met de felle wind in de rug had Tovaal in de eerste helft voortdurend een overwicht. Dat resulteerde in vijf try's, waarvan aanvoerder Jorian Broekmeijer er drie voor zijn rekening nam. Ook Remi van Oosten rondde een vlotte aanval beheerst af en door een try van Lars Colpaert was het bonuspunt al voor rust binnen: 5-35.

In de tweede helft bracht de thuisclub ervaren zwaargewichten in het veld en lag het accent voor de spelers van Tovaal vooral op verdedigen. De Goese defensie gaf geen krimp en zelfs tijdens de sinbin van Maghiel Hanse, de eerste gele kaart in zijn carrière, kwam de thuisploeg er niet doorheen. Uiteindelijk scoorde Delft 2 nog wel, maar het slotakkoord was voor Tovaal. Ernst Berman zette zijn rentree luister bij met een try in de uiterste hoek van het veld.

Stand

1. RC Tovaal 13-63

2. URC 2 13-57

3. Oemoemenoe 2 11-42

4. SVRC 12-25

5. RC Delft 2 13-25

6. RRC 2 11-23

7. RFC Gouda 12-21

8. Bredase RC 2 12-21

9. USRS 3 11-20

10. DSR-C 2 12-8

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (43%)
  • Oneens (57%)
839 stemmen