Volledig scherm
De barre weersomstandigheden weerhielden Tovaal er niet van de derbyzege op Oemoemenoe 2 uitbundig te vieren. © PZC

Tovaal blijft overeind in 'low scoring game'

GOES - Onder barre weersomstandigheden maakten de rugbyers van Tovaal en Oemoemenoe 2 er gisteren op sportpark Het Schenge een ware slijtageslag van. De thuisclub kwam er als winnaar uit tevoorschijn na een minimale 5-3-zege.

De thuisclub begon als ongeslagen koploper aan het duel, de Middelburgers volgden op drie punten. Punten waren schaars op het kletsnatte veld en de 5-3-eindstand stond al na 26 minuten op het bord.

Het ervaren Oemoemenoe 2 begon met de onvoorspelbare wind in de rug. Tovaal kwam onder druk te staan, maar de gasten kwamen nauwelijks tot acceptabele aanvallen. Na een harde openingsfase trok het team van trainer Brian Hendry het initiatief naar zich toe. Dat leverde kansen op voor Derek Stausebach en Jorian Broekmeijer, maar pas in de zestiende minuut kon het thuispubliek écht juichen. 

Met een vlotte combinatie speelden Jordan Paterson en Jeroen van Stee Thomas Griep vrij en die rende onbedreigd naar de trylijn: 5-0. Griep miste de conversion. Laurent Legrand, na een buitenlands avontuur van ruim drie jaar in België en Nieuw-Zeeland, bracht Oemoemenoe 2 tien minuten later terug tot 5-3. Vlak voor rust schoot Thomas Griep nog een penaltykick op de paal en scheidsrechter Sjoerd Wartena stuurde Kevin Ebing voor tien minuten naar de sinbin.

Na rust teisterden slagregen spelers en publiek voortdurend en dat kwam het aanvalsspel niet ten goede. Beide teams kregen kansen, maar de defensie van zowel Tovaal als Oemoemenoe zat potdicht. Met nog een minuut op de klok kreeg Laurent Legrand een levensgrote kans om de gasten alsnog naar de zege te schieten, maar zijn trap ging ruim naast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
335 stemmen