Volledig scherm
TOP had het zwaar in Den Haag, maar de hoofdklasser zegevierde toch. © Wendy Marteijn-Hulsteijn

TOP sleept punten voor poorten van de hel weg

DEN HAAG - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben zaterdagavond in Den Haag een overwinning voor de poorten van de hel weggesleept. De Zeeuwse hoofdklasser klopte Die Haghe met 22-25.

TOP kende in Den Haag een dramatische start: binnen luttele minuten was het 5-0 voor de thuisploeg. Daarna revancheerden de Arnemuidenaars zich. Ze kwamen beter in de wedstrijd en zorgden ervoor dat het gat niet groter groeide. Bij rust was het 13-8.

In de tweede helft overrompelde TOP de Hagenaars meteen. Met vijf treffers op rij – een zelfde serie als Die Haghe in de eerste helft had – werd het 13-13. Vervolgens was het bijzonder spannend. Die Haghe nam aanvankelijk het voortouw, maar TOP had steeds een antwoord klaar.  En na de 22-21 was het helemaal gedaan met de Zuid-Hollandse dadendrang: TOP scoorde viermaal op rij en  haalde opgelucht adem.

Opvallend was de rol van Willemijn Bouwens. De nieuwkomer in het eerste team - ze vervangt de zwangere Petra van Belzen - scoorde liefst zes keer. Eindelijk haalde TOP ook een keer de 25. In de voorgaande zeven duels waren de Arnemuidenaars, die in voorgaande seizoenen toch veel scoorden, nog niet aan dat aantal gekomen.

Voor TOP was het de eerste overwinning in vier duels. De equipe van trainer Arco Goedkoop, die voor de 100ste keer op de bank zat, doet daardoor nog steeds mee om de twee plekken in de play-offs. 

Bovenin is het nog spannender geworden dan het al was: de eerste vijf ploegen staan na een nederlaag van koploper Tempo binnen twee punten van elkaar. Tempo en DeetosSnel hebben 12 punten, DSC 11, Dalto en TOP 10. Volgende week is het TOP-DSC.

Scores TOP: Willemijn Bouwens 6, Jurriaan Bouwens en Dylan Gillissen 4,  Jurgen Janse, Jeanine Marijs en Peter van Belzen 3 en Emmelie Bouwens 2.

Uitslagen

Hoofdklasse B: Die Haghe-TOP Arnemuiden 22-25

Overgangsklasse D: KCR-Swift 21-34

Eerste klasse E: Tjoba-RWA 22-17, Fortis-Vriendenschaar 26-20

Eerste klasse F: Ondo-Merwede 24-15

Tweede klasse I: Atlas-Vitesse 19-25

Derde klasse K: Stormvogels-Zaamslag 22-14, Seolto-Vios 17-9, Togo-KVK 21-19

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
857 stemmen