Volledig scherm
Jeanine Marijs (rechts) op archiefbeeld © Ruben Oreel

TOP begint tweede helft veldseizoen met zuur verlies

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden leden zaterdag een zure thuisnederlaag. Tegen Tweemaal Zes ging de Zeeuwse hoofdklasser met 23-24 onderuit.

TOP had op het veld in theorie nog kans op de titel, maar door de verliespartij is het gat met koploper DeetosSnel op zes punten komen te staan.

De Arnemuidse ploeg begon nog voortvarend. Onder toeziend oog van de aanstaande trainer, Kees-Jan Oppe, nam TOP een 11-7-voorsprong. Daarna bleven de rood-witten tien minuten zonder score, waardoor het bij rust 11-11 stond.

In de tweede helft pakte TOP een gaatje van drie punten, maar weer kwam Tweemaal Zes terug. Uiteindelijk ging de ploeg uit Maartensdijk er zelfs overheen.

  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.