Volledig scherm
Videostill © Roeland van Vliet

TOP Arnemuiden verliest bij debuut op hoogste niveau (video)

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben zaterdag bij hun debuut in de ereklasse, het hoogste niveau van Nederland op het veld, dik verloren van KCC. De eindstand op het eigen terrein was 16-23. Bij rust keek het team van trainer Arco Goedkoop al tegen een grote achterstand aan: 6-13.

TOP begon desastreus aan het duel. Zowel aanvallend als verdedigend speelde het team zonder vertrouwen. Het gevolg was dat het 2-7 stond na een kwartier. Daarna haakte de thuisploeg enigszins aan bij KCC, dat veel rustiger en slimmer korfbalde. TOP kon echter niet voorkomen dat het verschil halverwege nog groot was.

Opvallend was dat vijf treffers van de vrouwen kwamen: Wilma Meulmeester 3 en Emmelie Bouwens en Jeanine Marijs 1. Dylan Gillissen, die het heel moeilijk had, maakte nog een strafworp.

In de tweede helft maakten de Arnemuidenaars een betere beurt. Ze beten meer van zich af en scoorden iets makkelijker. Met Corne Bezemer en Anita de Ridder, die na blessureleed haar rentree maakte, als invallers werd er beter aangevallen. Dat resulteerde weer in veel goals van de vrouwen. De mannen maakten echter maar een schamel velddoelpuntje.

Volgende week zaterdag gaat TOP op bezoek bij DVO in Bennekom.

Volledig scherm
Aanvoerster Jeanine Marijs (rechts) gaat vol voor de doorbraak, maar was daarmee weinig succesvol tegen KCC. Ploeggenoot Kristian Huisman (midden) kan de bal niet aan haar kwijt. foto ruben oreel
De korfballers van TOP Arnemuiden hebben zaterdag bij hun debuut in de ereklasse, het hoogste niveau van Nederland op het veld, dik verloren van KCC. De eindstand op het eigen terrein was 16-23.