Volledig scherm
TOP (witte shirts) won makkelijk van Nieuwerkerk. © Izaäk Verkeste

TOP Arnemuiden heeft eindelijk overtuigende zege te pakken

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben eindelijk een ruime zege geboekt. Het puntloze Nieuwerkerk werd voor eigen publiek makkelijk opzijgezet: 20-13.

TOP won in de hoofdklasse drie keer met een miniem verschil. De Arnemuidse ploeg kwam tegen Die Haghe (23-22), DSC (18-21) en Sporting Delta (20-22) steeds met de schrik vrij. Zaterdag ging het dus een stuk makkelijker.

Door de overwinning blijft TOP ongeslagen in de hoofdklasse B. De komende weken volgen de krakers tegen Dalto en DeetosSnel voor de ploeg van trainer Arco Goedkoop.

Uitslagen

Hoofdklasse B: TOP-Nieuwerkerk 20-13.

Overgangsklasse D: Swift-Rust Roest 38-22.

Eerste klasse E: Valto-Tjoba 26-28, Fortis-VEO .

Eerste klasse F: Tilburg-Ondo 17-29.

Tweede klasse I: Korbatjo-Atlas 25-24.

Derde klasse K: Zaamslag-Vios 9-15, Seolto-Togo 16-17, DSO-Stormvogels 16-16, KVK-Scheldevogels 20-17.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”