Volledig scherm
© Thinkstock

Tolhoek kan nog wel wat Zeeuwse stemmen gebruiken

YERSEKE - Antwan Tolhoek uit Yerseke is genomineerd voor de Gerrie Knetemann Trofee, een prestigieuze prijs voor wielrenners onder 23 jaar, maar hij heeft nog veel stemmen nodig om 'm ook te winnen. Vrijdagavond wordt in Rossmalen bekendgemaakt wie de wielrenner van het jaar is. Bij hetzelfde gala worden de wielrenster van het jaar en het talent van het jaar aangewezen. Het publiek kan stemmen op onder meer de talenten (via www.telesport.nl ). Daarnaast hebben Club 48 (oud-renners) en de rennersvakbond VVBW (huidige profs) een stevige vinger in de pap. Er zijn inmiddels ruim 11.000 stemmen uitgebracht.

Tolhoek heeft er daar maar 4 procent van gekregen, veel minder dan bijvoorbeeld Jens Dekker (43 procent) en Cees Bol (24 procent). De Yersekenaar kan dus nog wel wat steun gebruiken.

Tolhoek viel dit jaar voornamelijk op met zijn verovering van de bergtrui in de Ronde van Zwitserland. Hij ging dag na dag in de aanval en sleepte zo de bolletjestrui in de wacht. Met die prestatie kwam de renner van Roompot in de belangstelling te staan van diverse ProTour-ploegen. Uiteindelijk tekende hij een contract bij LottoNL-Jumbo.