Volledig scherm
© Thinkstock

Tolhoek 38e op EK voor beloften op de weg

PLUMELEC – Wielrenner Antwan Tolhoek is 38e geworden in de het Europees kampioenschap voor beloften op de weg. De 22-jarige renner uit Yerseke kon zich in de finale niet mengen in de strijd om de Europese titel. Hij gaf uiteindelijk twintig seconden toe op de Wit-Russische winnaar Alexandr Riabushenko.

Drie renners begonnen met een voorsprong aan de laatste plaatselijke ronde van 13,7 kilometer. De voorgift van de Fransman David Gaudu, de Rus Artem Nych en de Italiaan Vincenzo Albanese was echter beperkt. Het peloton met de Zeeuw Antwan Tolhoek volgde op slechts 24 seconden van het drietal.

In de slotkilometers leken de vluchters een vogel voor de kat, maar Albanese had nog een versnelling in huis. De 19-jarige renner hield lang stand, maar kon uiteindelijk niet opboksen tegen het jagende peloton.

In de massasprint leek de jonge Belg Bjorg Lambrecht op weg naar de overwinning. Hij maakte het zegegebaar, maar werd na het bestuderen van de fotofinish naar de tweede plaats verwezen. Tolhoek kon zich in de slotronde niet meer in de debatten vooraan mengen en kwam als 38e over de finish.

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.