Volledig scherm
© Bert Jansen

Tjoba: draak van eerste helft, superieure tweede helft

GOES - ,,Onze eerste helft was niet om aan te zien", bekende Robin Harinck, de aanvoerder van Tjoba, zaterdagavond na de 21-15-overwinning op Achilles. Maar na rust kwam de overgangsklasser uit 's-Heer Hendrikskinderen onverwachts toch op stoom. ,,Toen de ballen goed begonnen te vallen, kwam het geloof weer terug." Eerst de eerste helft.

Die was van beide kanten erg slecht. Beide teams scoorden maar vier keer. Bij Tjoba was de passing bijzonder slordig, gingen veel afstandsschoten ver naast en werden veel korte kansen onbenut gelaten. Harinck: ,,We hadden een beetje het geluk dat Achilles niet bij ons weg liep, al was dat ook een kwestie van goed verdedigen."

Meteen na rust kwam de schwung erin. Binnen zes minuten scoorde de ploeg van trainer Tom Mertens vaker dan in de hele eerste helft. Tot 13-13 bleef het spannend, maar daarna sloegen de groen-witten een beslissend gaatje.

Bij Tjoba liepen ze glunderend van het veld. De winst op Achilles - dat ook nog puntloos was - betekende dat het team van de nul af kwam. De captain gaf vooral Jurgen de Kunder complimenten. ,,Hij heeft heel sterk verdedigd tegen Gerald van Dijk. Dat is een oud-international, een oud-wereldkampioen. Die schiet er meestal zo'n tien in. Vandaag had-ie er maar zeven. Dan kun je zeggen dat Jurgen het knap gedaan heeft. Hij zat vaak met twee vingers in Van Dijks neus. Daarmee haalde hij toch een beetje de angel uit het spel van Achilles."

Harinck vond het spel in de tweede helft bemoedigend. ,,Vorige week, tegen Pernix, lieten we ons al goed zien. Toen verloren we nog wel. Vandaag hebben we aangetoond dat we met veel vechtlust echt wedstrijden kunnen winnen", zei hij. ,,Er wordt vaak gezegd dat wij degradatiekandidaat nummer één zijn. Maar ik ben een stuk positiever: ik denk dat wij nog best wat thuiswedstrijden kunnen winnen en dat we voor heel wat ploegen niet hoeven onderdoen."

Scores Tjoba: Jurgen de Kunder, Niels Pekaar, Robin Harinck, Sharon Goedegebure en Manon Braam 3, Dennis Broerse en Melissa Naumann 2.